Το μωρό που γεννήθηκε με τον εγκέφαλο έξω από το κρανίο!

Ένα μικρό θαύμα

Όταν η Sierra Yoder έφτασε στην 22η εβδομάδα κύησης, οι γιατροί κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. "Πήγαμε για να δούμε το φύλο του μωρού και η εξέταση αποκάλυψε ότι η εγκυμοσύνη δεν είχε ομαλή εξέλιξη", λέει η 25χρονη μητέρα από το Sugarcreek, του Οχάιο των ΗΠΑ, στην Washington Post. 

Οι γιατροί της εξήγησαν ότι ο γιος που κυοφορούσε είχε εγκεφαλοκήλη -μια σπάνια δυσπλασία που συνεπάγεται ότι μέρος του εγκεφάλου της αναπτύσσεται εκτός του κρανίου, διά μέσου μιας μικροσκοπικής οπής λίγο πιο πάνω από τον αυχένα. Η αντίδρασή της; Τη μοιράστηκε στην αμερικανική εφημερίδα: "Ξέσπασα αμέσως σε φωνές... Δε πίστευα ότι θα κατάφερνε ο γιος μου να γεννηθεί ζωντανός".

Οι ειδικοί άρχισαν να προετοιμάζουν τη Sierra και τον σύζυγό της Dustin, για τα χειρότερα: ότι ο γιος τους δεν θα τα κατάφερνε, δεν θα μπορούσε να περπατήσει, να κινηθεί, δεν θα γνωρίζει πότε πεινάει, με αποτέλεσμα οι δυο νέοι αντί να προετοιμάζονται για τη γέννα, να προγραμματίζουν τη κηδεία του!

Ο γιος τους γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, οι γονείς του το έβλεπαν να μεγαλώνει μέρα τη μέρα και ο Bentley ήταν ένα μωρό σαν όλα τα άλλα, "απλά με ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του". 

Οι γονείς του, έπειτα και από τη συναίνεση των γιατρών, αποφάσισαν να υποβληθεί ο πέντε μηνών γιος τους σε επέμβαση, στο Boston Children’s Hospital όπου και οι χειρουργοί θα επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα όπως και έγινε. Η εγχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έγινε στις 24 Μαΐου 2016, και πλέον ο μικρός ήρωας αναρρώνει με θεαματικό τρόπο.