Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε το χωριό Βαθιακό, πάει στην Κρήτη ο Βασίλης Κικίλιας

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε το χωριό Βαθιακό, πάει στην Κρήτη ο Βασίλης Κικίλιας

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε χθες στο νότιο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Αμαρίου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών που επιχειρούν.

Η Πολιτική Προστασία με μηνύματα ενημερώνει τους κατοίκους για την κατάσταση της φωτιάς και τα σημεία που πρέπει να κατευθυνθούν όταν η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη.

Εκκενώθηκε το χωριό Βαθιακό

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαθιακού απομακρυνθείτε προς τον Πλάτανο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μήνυμα του 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους του Βαθιακού να κατευθυνθούν προς τον Πλάτανο.

Στην πυρκαγιά στο Νότιο Ρέθυμνο μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και δεύτερη αερομεταφερόμενη ομάδα από Αθήνα με 40 δασοκομαντος. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύονται περαιτέρω από Ρόδο και Ελευσίνα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Συγκεκριμένα από αέρος συνδράμουν 13 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο ελικόπτερα για το συντονισμό τους.

 

Επιπλέον επιχειρούν αυτή τη στιγμή συνολικά 250 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος, 54 οχήματα και εθελοντές. Συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Οι συνθήκες στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει συνδρομή και από άλλες περιοχές της χώρας, καθώς η κατάσταση είναι οριακή και σε επίπεδο ανθρώπινων δυνάμεων, όπως μεταδίδει το cretalive.

 

 

https://www.youtube.com/shorts/9NR7L-_RlfE