Πώς έχασε τη ζωή του ο 32χρονος πυροσβέστης στο Κουρταλιώτικο φαράγγι – Χτύπησε, βρέθηκε στο νερό και πνίγηκε

Πώς έχασε τη ζωή του ο 32χρονος πυροσβέστης στο Κουρταλιώτικο φαράγγι – Χτύπησε, βρέθηκε στο νερό και πνίγηκε

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 32χρονος, Χριστόφορος Χρηστάκης, σε φαράγγι στην Κρήτη. Σήμερα, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον νεαρό πυροσβέστη, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχεται και η αιτία θανάτου του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος διενέργησε τη νεκροψία στη σορό του άτυχου πυροσβέστη, ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

Η πληροφορία για την ύπαρξη τραύματος στο κεφάλι του 32χρονου επιβεβαιώνεται. Μάλιστα ο κ. Παπαδομανωλάκης δήλωσε στο Creta24 πως πρόκειται για ένα τραύμα το οποίο, αν και δεν ήταν σοβαρό, θα μπορούσε να προκαλέσει μια ελαφρά διάσειση.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο ιατροδικαστής εκτιμά πως ο νεαρός έπεσε, χτύπησε και βρέθηκε στο νερό, όπου πιθανότατα δεν είχε πλέον τις αισθήσεις του και έχασε τη ζωή του από πνιγμό.

Υπενθυμίζεται πως o 32χρονος έχασε τη ζωή του την Τρίτη, ενώ βρισκόταν στο Κουρταλιώτικο φαράγγι με μια φίλη του, όταν τα ίχνη του χάθηκαν. Η κοπέλα ενημέρωσε στις 7 περίπου το απόγευμα, όταν κατάφερε να βρει σήμα στο κινητό της και ενώ είχε φτάσει ήδη στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, τις Aρχές.

Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, καθώς και από ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με ορειβατικές γνώσεις που αναζητούσαν τον 32χρονο.

Ο άτυχος νεαρός, που υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο ως αξιωματικός ειδικών καθηκόντων, βρέθηκε νεκρός σε μισό μέτρο νερού, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους του, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 15:30 στην Παναγία Σταυροφόρων στο κέντρο του Ηρακλείου.