Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

35 δασοκομάντος έφτασαν αεροπορικώς στην Κρήτη

Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα της Τετάρτης 7/8 για τους κατοίκους του Ρεθύμνου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ του Δήμου Αγ. Βασιλείου, στο σημείο Χωρδάκι και καίει ακόμη ανεξέλεκτη.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην Κρήτη έκαναν τη φωτιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα και την «χώρισαν» σε τρεις εστίες.

Από τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά έσπευσαν για την κατάσβεσή της ισχυρές δυνάμεις και σηκώθηκαν εναέρια μέσα ενώ το βράδυ της Τετάρτης το έργο της κατάσβεσης ενίσχυσαν 35 δασοκομάντος που έφτασαν στην Κρήτη αεροπορικώς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική στην κατάσβεση αυτή την ώρα επιχειρούν 222 άνδρες με 14 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν και εθελοντές μαζί με υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας δε σηκώθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα.

Τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου, στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου και η συγκεκριμένη φωτιά κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη, σύμφωνα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης Μιχάλης Σαρρής στο ΑΠΕ.

Από την απέναντι πλευρά, τα μέτωπα αφορούν στο Άνω Μέρος Αμαρίου, Χορδάκι Αμαρίου και Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Σημαντική εξέλιξη για τα μέτωπα της φωτιάς είναι το γεγονός ότι το χωριό και οικισμός της Αγίας Παρασκευής, αυτή την ώρα έχει σωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαρρής, ενώ ενημέρωσε παράλληλα πως, έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μέτρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, πριν εισβάλουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής.

Εκκενώθηκε το χωριό της Αγίας Παρασκευής

Το απόγευμα της Τετάρτης στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής από το 112, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μάνδρες Ρεθύμνου.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή, απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».