Ζερόμ Καλούτα: «Όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω ότι εγώ είμαι ο δημιουργός, οι άλλοι ανήκουν στο κομμάτι του να σχολιάζουν»

Ζερόμ Καλούτα: «Όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω ότι εγώ είμαι ο δημιουργός, οι άλλοι ανήκουν στο κομμάτι του να σχολιάζουν»

Ο καλλιτέχνης μίλησε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσίαση από τον ίδιο και τον Θανάση Αλευρά του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού

Για την εμπειρία του από τη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας μίλησε ο Ζερόμ Καλούτα στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και ο Θανάσης Αλευράς για τις τρεις βραδιές μετάδοσης του μουσικού διαγωνισμού.

«Η Eurovision ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία, φανταστική και ολοκληρωμένη. Πήγαμε εκεί με τον Θανάση (Αλευρά) για να σχολιάσουμε για την Ελλάδα και για τη συμμετοχή μας, για τη Μαρίνα (Σάττι). Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, αλλά η κατάσταση ήταν τεταμένη», είπε αρχικά ο Ζερόμ Καλούτα. «Πρώτα απ’ όλα είχαμε πόλεμο από την άλλη πλευρά. Είχαμε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, έπεφταν βόμβες εκεί. Λόγω αυτού του πράγματος υπήρχε αυξημένη ασφάλεια, πορείες που γίνονταν (στο Μάλμε) υπέρ της Παλαιστίνης, η συμμετοχή του Ισραήλ είχε πάρα πολλή ασφάλεια και υπήρχε μία τσίτα. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ πολύ τεταμένη», συμπλήρωσε ο ηθοποιός για τη φετινή Eurovision.

«Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, δεν τα βλέπω τα πράγματα με όρους δίκαιου ή άδικου. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για αυτό ποτέ, είσαι ο πρώτος. Εάν μιλούσαμε την πρώτη εβδομάδα, θα σου έλεγα άλλα. Καθώς περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω ότι εγώ είμαι ο δημιουργός, ανήκω στο δημιουργικό κομμάτι. Οι άλλοι ανήκουν στο κομμάτι του να σχολιάζουν, αυτό είναι λογικό», απάντησε αμέσως μετά ο Ζερόμ Καλούτα σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.

«Εμένα με διάλεξε κάποιος και μου είπε "έλα εδώ να δώσεις τη δική σου οπτική". Αυτό σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, δεν είναι κακό και ποτέ δεν ήταν. Για όλα τα υπόλοιπα, τα προσωπικά, γιατί υπήρξαν πολλά προσωπικά, δεν θα ήθελα να πω κάτι. Ενοχλήθηκα πολύ, δεν ήταν ευχάριστο και όχι τόσο για μένα όσο για τους δικούς μας ανθρώπους. Περίμενα λίγο λιγότερα. Βέβαια, όλοι κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται και από κάποιο σημείο και μετά απλά περιμέναμε να τελειώσει», κατέληξε επί του θέματος ο Ζερόμ Καλούτα.