Άγριο ξέσπασμα του Γιώργου Πιλίδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για πόσο ακόμα εμείς οι φυσιολογικοί θα ανεχόμαστε αυτή την αηδία;»

Άγριο ξέσπασμα του Γιώργου Πιλίδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για πόσο ακόμα εμείς οι φυσιολογικοί θα ανεχόμαστε αυτή την αηδία;»

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρωπότητα…»

Σε ένα πρωτοφανές ομοφοβικό ξέσπασμα προχώρησε ο Γιώργος Πιλίδης, με αφορμή μία είδηση που φτάνει από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο 24χρονος αθλητής της πάλης χρησιμοποίησε ακραίους χαρακτηρισμούς, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φυσιολογικούς» και μη ανθρώπους.

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρωπότητα… επειδή ένας άνδρας θέλει να αυτοπροσδιοριστεί γυναίκα, του επιτρέπουν να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών. Για ποια ίσα δικαιώματα μας μιλάτε εσείς εκεί στα κανάλια; Τι έχετε να πείτε για αυτό;», γράφει σε Insta-story που ανέβασε ο Γιώργος Πιλίδης.

«Για πόσο καιρό ακόμα εμείς οι φυσιολογικοί θα καθόμαστε να ανεχόμαστε αυτή την αηδία; Όσο για το ολυμπιακό ιδεώδες; Απλά δεν υπάρχει φέτος. Ένα καρναβάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες», συμπληρώνει με αιχμηρό λόγο ο 24χρονος αθλητής.

Σάλος έχει προκληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, καθώς δύο γυναίκες πυγμάχοι με ανδρικά χρωμοσώματα, παρότι είχαν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έλαβαν το πράσινο φως από την ΔΟΕ και θα συμμετάσχουν κανονικά.

Συγκεκριμένα, η Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία που αγωνίζεται στα 66 κιλά στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν στα 57 κιλά, είχαν αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) στο Νέο Δελχί, ωστόσο η ΔΟΕ (Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) είχε αντίθετη άποψη. Και αυτό διότι οι κανονισμοί της είναι πιο χαλαροί, με αποτέλεσμα οι δυο αθλήτριες να μπορούν να αγωνιστούν χωρίς πρόβλημα.

H IBA ισχυρίζεται ότι οι εξετάσεις χρωμοσωμάτων των πυγμάχων έδειξαν χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι τα ανδρικά, αντί για τα ΧΧ των γυναικών. Σύμφωνα με την ομοσπονδία τα κριτήρια είναι αρκετά αυστηρά για τους αθλητές και ειδικά για τις αθλήτριες σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Τελικά, οι αθλήτριες θα αγωνιστούν κανονικά, απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Πιλίδης επανήλθε με νέο post σχετικά με το αμφιλεγόμενο θέμα, μένοντας στην ίδια γραμμή.

«Αυτή την Ολυμπιάδα θέλουμε; Ντροπή μας! Η Ιταλίδα πυγμάχος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα της με την τρανς αθλήτρια από την Αλγερία για να διαφυλάξει τη σωματική της ακεραιότητα… ΑΙΣΧΟΣ! Ετοιμαστείτε, τα χειρότερα έρχονται», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πιλίδης.