Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η Ελλάδα για Επίτροπο στην Κομισιόν

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η Ελλάδα για Επίτροπο στην Κομισιόν

Σήμερα στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου

Η Ελλάδα θα προτείνει για την θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«O Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%.

Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σήμερα στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γιατί επελέγη εκείνος κι όχι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Εξηγώντας γιατί επελέγη ο κ. Τζιτζικώστας και όχι ο κ. Σχοινάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Ευχαριστούμε δημόσια τον κο Σχοινά για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε, η παράδοση όλα αυτά τα χρόνια είναι να μην έχουμε το ίδιο πρόσωπο σε δεύτερη θητεία. Η επιλογή αφορά σε έναν άνθρωπο που οι πολίτες, οι ψηφοφόροι δίνουν υψηλά ποσοστά, γέννημα – θρέμμα της ΝΔ, νέο άνθρωπο με αυτοδιοικητική αλλά και διεθνή παρουσία», είπε.

Και πρόσθεσε: «Μάλιστα τον εμπιστεύονται στα αξιώματα ψηφοφόροι που ανήκουν ιδεολογικά σε πολύ μεγαλύτερες ομάδες που ξεπερνούν και την παραδοσιακή ΝΔ, και είναι το ίδιο που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη διεύρυνση και πιστός στις αρχές και αξίες της ΝΔ, να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών».