Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για τους χαμηλούς μισθούς και την πανάκριβη καθημερινότητα»

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για τους χαμηλούς μισθούς και την πανάκριβη καθημερινότητα»

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009, τώρα θα χρεοκοπήσει και τους θεσμούς της χώρας»

«Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, αλλά δεν αναφέρει τι θέσεις εργασίας ανοίγουν. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων είναι μεροδούλι μεροφάι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από το 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται ως 800 ευρώ. Πώς μπορούν να οικοδομήσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους, όταν τα τρόφιμα έχουν ανατιμηθεί κατά 30% και το κόστος στέγασης έχει αυξηθεί ραγδαία; Στην Ελλάδα πια έχουμε χαμηλούς μισθούς και πανάκριβη καθημερινότητα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης του το βράδυ της Τετάρτης στο τηλεοπτικό δίκτυο «BEST».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδειξε καμία διάθεση να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν με ολιγοπωλιακούς όρους τις τράπεζες, την υγεία, την ενέργεια, την εμπορία τροφίμων. Είχε άλλη πολιτική. Αντίθετα, εγώ ως σοσιαλδημοκράτης θέλω κανόνες στην αγορά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Δίνω έναν αγώνα, ο οποίος δεν είναι προσωπικός. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009, τώρα θα χρεοκοπήσει και τους θεσμούς της χώρας» .

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευάλωτος στην ιστορία των υποκλοπών, διότι ένα από τα στενότερα πρόσωπα στον περίγυρο του Μεγάρου Μαξίμου είναι εμπλεκόμενο. Δεν είναι μόνο ότι άκουγαν, άλλα κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια από αυτή την υπόθεση. Μόνο η εξαγωγή του Predator σε αφρικανικές χώρες με υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών που σήμερα τυγχάνει να είναι διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα σκάνδαλο. Είναι αδιανόητο να λέει η δικαιοσύνη ότι είναι πλημμέλημα ένας ιδιώτης να "καρφώνει" λογισμικό παρακολούθησης στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, μιας χώρας στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία απέναντι», συμπλήρωσε.

«Η Νέα Δημοκρατία υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα στις ευρωεκλογές χάνοντας 13% σε 11 μήνες. Με στεναχωρεί που κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πήραν τον προβολέα από την προσωπική ήττα Μητσοτάκη εκείνη τη βραδιά και τον έστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ, λες και έχασε. Δεν πανηγυρίζω, αλλά κάναμε ένα ακόμη βήμα. Μέσα σε δυο χρόνια είμαστε 2ο κόμμα στην επικράτεια εκτός Λεκανοπεδίου» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Έχω αγωνιστεί πάρα πολύ για να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Έχω τιμήσει όλες τις περιόδους του ΠΑΣΟΚ. Ήμουν πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δεν λοξοκοίταξα ποτέ. Ήμουν στο κέντρο των εξελίξεων αλλά στο περιθώριο της εξουσίας, γι' αυτό με έχουν τιμήσει πολλές φορές οι πολίτες ως πρόεδρο, γραμματέα, ευρωβουλευτή. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομος πόλος. Είναι πρωταγωνιστής. Η πολιτική μου τελείωσε το ερώτημα: "με ποιον θα πάτε". Υπάρχουν περιθώρια το ΠΑΣΟΚ να ανέβει ακόμη περισσότερο. Αυτό που πέτυχα στην Κρήτη, μπορούμε να το πετύχουμε στην περιφέρεια και αν διορθώσουμε την κατάσταση και στο Λεκανοπέδιο, θα είμαστε κυβερνητική δύναμη» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην εσωκομματική διαδικασία.

Τέλος, σχετικά με τη συζήτηση περί συνεργασιών τόνισε ότι «δεν είμαι οπαδός των συγκολλήσεων ούτε των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες στο προσκήνιο όπως έκανα με την πρόταση δυσπιστίας τότε και σήμερα με τις υποκλοπές».