Κασσελάκης: «Αυτό που ζει η πατρίδα μας δεν είναι ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι banana republic»

Κασσελάκης: «Αυτό που ζει η πατρίδα μας δεν είναι ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι banana republic»

Επίθεση σε γνωστή ιστοσελίδα

«Μία μέρα μετά την αρχειοθέτηση ενός σκανδάλου που σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ρίξει την κυβέρνηση, η πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης βαπτίζεται από το iEfimerida, ένα από τα μεγαλύτερα ‘ενημερωτικά' site στην Ελλάδα, ως ‘εντυπωσιοθηρία'», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τίτλο της ιστοσελίδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «‘αντικειμενική δημοσιογραφία' είναι να ονομάζεις ‘εντυπωσιοθηρία' το αίτημα της αντιπολίτευσης να έρθουν οι εισαγγελείς να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (όπως προβλέπεται από το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής) και να δώσουν στα μέλη της το Πόρισμα της αρχειοθέτησης και το σύνολο της δικογραφίας». «Αλλά», τονίζει, «αυτή τη δημοσιογραφία σού ‘αγοράζει' το βεβιασμένο σπρώξιμο μιας άκρως επιζήμιας προς τον πολίτη συμφωνίας για την Attica Bank, σε ιδιώτες που ελέγχουν το iEfimerida συν δύο τηλεοπτικά κανάλια συν κατασκευαστική εταιρεία που κάνει έργα με το δημόσιο. Όπως αυτή τη δημοσιογραφία σού ‘αγοράζει' το σβήσιμο των χρεών σου, αν είσαι το Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «αυτό το δραματικό καθεστώς των τελευταίων 5 ετών έχει τον τρόπο να εξαγοράζει δικαιοσύνη, ενημέρωση, συνειδήσεις - τον τρόπο να εξαϋλώνει τη δημοκρατία» και πως «δυστυχώς, αυτό που ζει η πατρίδα μας δεν είναι ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι banana republic».

«Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας, στον λαό μας, στη δημοκρατία μας να ανθίσει. Εμπιστευθείτε τις δυνάμεις σας. Εμπιστευθείτε τη γενιά μας να τα αλλάξει όλα», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.