Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων – Ξεκίνησαν και πάλι τα εναέρια μέσα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων – Ξεκίνησαν και πάλι τα εναέρια μέσα

Δείτε φωτογραφίες

Μάχη με το πύρινο μέτωπο έδωσαν για δεύτερο βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια.

Καθώς η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από 20 εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στη μάχη μετέχουν τουλάχιστον 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος, 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

 

Πριν λίγο σταμάτησαν τις ρίψεις τα 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα για το συντονισμό τους, που είχαν διατεθεί.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς μετέχουν και Μολδαβοί πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή.

Συνεχή ήταν τα μηνύματα χθες του 112 προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και όπου χρειάζεται να εκκενώσουν, όπως και συνέβη στο Αφράτι και στα Καμάρια.