Οργή κατά του Ισραήλ στις κηδείες δύο παιδιών που σκοτώθηκαν στο πλήγμα με στόχο τον διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Οργή κατά του Ισραήλ στις κηδείες δύο παιδιών που σκοτώθηκαν στο πλήγμα με στόχο τον διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν, ότι το πτώμα του Φουάντ Σουκρ βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε

«Θάνατος στο Ισραήλ!» φώναζαν σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι, που παρέστησαν στις κηδείες δύο παιδιών που σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό χθες εναντίον ενός ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ, στα νότια περίχωρα της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξόντωσε» χθες το βράδυ τον διοικητή της ισχυρής φιλοϊρανικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, σε αυτό το πλήγμα στο προπύργιο της Χεζμπολάχ. Το πλήγμα σε ένα κτίριο αυτής της πυκνοκατοικημένης συνοικίας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν επίσης τέσσερις άμαχοι, δύο γυναίκες και τα δύο παιδιά, η Αμίρα Φαντλάλαχ, ηλικίας 6 ετών και ο αδελφός της Χασάν, ηλικίας 10 ετών, που βρίσκονταν στο σπίτι της θείας τους.

«Το Ισραήλ είναι ο εχθρός των μουσουλμάνων», «Η Αμερική είναι ο Σατανάς», φώναζε το πλήθος των συγκεντρωμένων σήμερα, κατά τη διάρκεια της κηδείας. «Είμαι φυσικά εξοργισμένη, διότι (…) η ζωή των παιδιών μας δεν αξίζει πολλά», είπε η 38χρονη Άγια Άχμαντ, μια φίλη της μητέρας των δύο παιδιών που παρέστη στις κηδείες. «Τα δύο παιδιά που χάσαμε προστίθενται στον κατάλογο των 17.000 παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, χωρίς κανένας να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για εκείνα», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν σήμερα, ότι το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «εξόντωσε» τον Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση το περασμένο από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά στο υψίπεδο του Γκολάν. Η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ως αυτό το στάδιο τον θάνατο του Σουκρ.