Κύκλωμα εκβιαστών στην ΕΤΑΔ: Απειλές με ανθοδέσμη με… σφαίρα – Έκαψαν κατά λάθοςτο αυτοκίνητο γείτονα του στόχου τους

Κύκλωμα εκβιαστών στην ΕΤΑΔ: Απειλές με ανθοδέσμη με… σφαίρα – Έκαψαν κατά λάθοςτο αυτοκίνητο γείτονα του στόχου τους

«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Περίμενε το δώρο μου από κοντά»

Ακόμη και απειλητικό μήνυμα στον οικονομικό διευθυντή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) είχαν στείλει τα μέλη του κυκλώματος, που προχωρούσε σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων που διαχειρίζεται η εταιρεία και εξάρθρωσε το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη της ΕΡΤ Γιώργου Γεραφέντη, εντελώς αυθαίρετα τα μέλη του κυκλώματος είχαν περιφράξει χώρο του Δημοσίου κοντά στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Γουδί και τον χρησιμοποιούσαν ως υπαίθριο πάρκινγκ. Υπήρξαν διαμαρτυρίες και με παρέμβαση του οικονομικού διευθυντή της ΕΤΑΔ, απομακρύνθηκαν οι καταπατητές από τον χώρο.

Για να εκφοβίσουν τον οικονομικό διευθυντή, του έστειλαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 μια ανθοδέσμη με έναν φάκελο, που περιείχε απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα. «Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά Νικόλα. Περίμενε το δώρο μου από κοντά. Σύντομα. Ο φίλος σου – 28/11/23» ανέφερε το μήνυμα. Την ανθοδέσμη είχε βρει η σύζυγος του 46χρονου στελέχους της ΕΤΑΔ, που αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2023, άγνωστοι είχαν κάνει λάθος και αντί για το αυτοκίνητο του οικονομικού διευθυντή, που ήταν στόχος τους, έκαψαν το αυτοκίνητο του γείτονά του. Τελευταία επεισόδιο με πρωταγωνιστές τα μέλη του κυκλώματος, σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ένας 19χρονος συνεργός τους χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 47χρονο υπάλληλο της ΕΤΑΔ, καθώς τους ζητούσε να απομακρυνθούν από ακίνητα, που είχαν λήξει οι συμβάσεις και βάση των οποίων τα είχαν νοικιάσει με πολύ χαμηλή τιμή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων της ΕΤΑΔ, που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, αλλά και των συζύγων τους.