Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Αφράτι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Αφράτι

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ριπές έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα κι από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό . Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:47 στην περιοχή Πισσώνας και κατευθύνεται νότια ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ριπές έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες.

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί δύο μηνύματα από το 112. Συγκεκριμένα στις 14:55 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα ενώ στις 16:02 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για απομάκρυνση από τον οικισμό Αφράτι προς Βασιλικό. Ειδικότερα το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».