Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να τοποθετηθεί για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να τοποθετηθεί για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ρώτησε τον ΥΠΟΙΚ εάν έχει λάβει την δικογραφία

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις» απευθύνθηκε στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ζητώντας να τοποθετηθεί για το πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το θέμα των υποκλοπών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε στον κ. Χατζηδάκη πως «δυστυχώς, είσαστε ο ίδιος στόχος παρακολούθησης αποδεδειγμένα. Παρακολουθούνταν οι συνομιλίες σας, παραβιάστηκε το απόρρητο των επικοινωνιών σας. Και αυτό δεν έγινε όταν ήσασταν ιδιώτης, αλλά όταν υπηρετούσατε ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παραμένετε υπουργός και στην σημερινή κυβέρνηση με πολύ ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο που συνδέεται άρρηκτα με την επιβολή στην χώρα συγκεκριμένων όρων και καταστάσεων που παραβιάζουν την Δημοκρατία. Είστε, ίσως, ο διαχρονικότερος υπουργός των κυβερνήσεων από την περίοδο Καραμανλή. Είστε και πρωτεργάτης των ιδιωτικοποιήσεων και θυμόσαστε τι κάνετε με τον ΟΤΕ, την ΟΑ κλπ».

Σήμερα, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, την επαύριο του πορίσματος, «θέλω να σας ρωτήσω και οφείλετε να ενημερώσετε την εθνική αντιπροσωπεία: είστε ενήμερος για το πόρισμα καθώς είστε δικαιούμενο πρόσωπο και έχετε πρόσβαση στην δικογραφία. Έχετε προσκληθεί και έχετε λάβει αντίγραφο του πορίσματος και της δικογραφίας; Πώς τοποθετήστε σήμερα απέναντι στην χθεσινή ανακοίνωση (εν. του Αρείου Πάγου) ότι δηλαδή όλα είναι καλώς καμωμένα και δεν υπάρχει κακούργημα στην παρακολούθησή σας ως εν ενεργεία υπουργού».