Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι κατηγορούμενοι – Δεν υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση για καταδίκη

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι κατηγορούμενοι – Δεν υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση για καταδίκη

Ανατροπή στη δίκη

Αθωωτική ήταν η κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα δυο αδέλφια που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου ενός μήνα αποσύρθηκε χθες σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι των δυο αδελφών που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, στις 9 Απριλίου 2021.

Η εισαγγελική πρόταση και οι απολογίες των κατηγορουμένων

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων κρίνοντας πως αποδείχθηκε η ενοχή τους χωρίς αμφιβολία… «Είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας» ανέφερε και προσδιόρισε το ρόλο του καθενός καταδεικνύοντας ως εκτελεστή το νεότερο αδελφό.

Μάλιστα, στην αγόρευση της, η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε πως η δολοφονία Καραϊβάζ «Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Στις απολογίες τους, τα δυο αδέλφια αρνήθηκαν με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα, είμαστε αθώοι, είναι άδικο αυτό…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου