Τα μοντέλα της Opel, Corsa και Mokka, διαθέτουν πλέον και υβριδικές εκδόσεις

Τα μοντέλα της Opel, Corsa και Mokka, διαθέτουν πλέον και υβριδικές εκδόσεις

Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο, ηλεκτροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW/28 ίππων

Η Opel εμπλουτίζει την προϊοντική γκάμα της με τις υβριδικές εκδόσεις των Opel Corsa και Opel Mokka.

Πρόκειται για το υβριδικό σύστημα 48V το οποίο διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που φορτίζεται αυτόματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης, καθώς και νέους υπερτροφοδοτούμενους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.2λτ, απόδοσης 74 kW/100 ίππων και 100 kW/136 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο, ηλεκτροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW/28 ίππων.

Ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα ιδιαίτερα κατά την επιτάχυνση και κατά την εκκίνηση από στάση. Συμβάλλει επίσης στη ροπή, ιδίως στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, γεγονός που ωφελεί τη δυναμική οδήγηση και τη μείωση των εκπομπών CO2. Σε χαμηλές ταχύτητες, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για έως και ένα χιλιόμετρο ή έως και το 50% του συνολικού χρόνου οδήγησης εντός πόλης, χάρη στη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας. Κατά την επιβράδυνση, ο βενζινοκινητήρας σταματά και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας 48V του υβριδικού συστήματος.

Τέλος, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, ο οδηγός του μπορεί επίσης να επιλέξει ένα από τα τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal και Sport).