Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τρένο στην Αυλίδα

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τρένο στην Αυλίδα

Υποβλήθηκε σε αλκοοτέστ όπως και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας χωρίς να βρεθεί να κάνει, ενώ του έγινε και αιμοληψία

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας ο οποίος θεωρείται υπαίτιος του ατυχήματος με αμαξοστοιχία της Hellenic Train πλησίον της Αυλίδας.

Στον οδηγό έγινε αιμοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν είχα καταναλώσει αλκοόλ. Νωρίτερα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, υποβλήθηκαν σε αλκοοτέστ, σύμφωνα με το οποίο κανένας από τους δύο δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο οδηγός του φορτηγού ωστόσο κατηγορείται για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες, βάσει του υπ. αρθμ. 291 άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας του φορτηγού, ο οδηγός ανέφερε πως έσκασε το λαστιχο και κατέληξε κοντά στις γραμμές του τρένου. Μετά από 4 λεπτά πέρασε το τρένο, το οποίο βρήκε πάνω στην γωνία του κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό, με αποτέλεσμα να διπλώσει η νταλίκα. Στον οδηγό, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, έγινε αλκοτέστ και κατόπιν μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Οι τραυματίες, δύο παιδιάκαι ένας ενήλικας, είναι σε καλή κατάσταση, ενώ στο σημείο έσπευσε αρχικά μια μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης και δύο ασθενοφόρα για παροχή πρώτων βοηθειών.