Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που υπέστη εγκαύματα – «Έτρεξα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά»

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που υπέστη εγκαύματα – «Έτρεξα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά»

Ο εποχικός πυροσβέστης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε με τους συναδέλφους του και πώς σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα

Συγκλονίζει ο εποχικός πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε με τον συνάδελφο του, στην προσπάθειά τους να την περιορίσουν.

«Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση, ήταν οι άνεμοι πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά, βάλαμε όπισθεν. Κύκλωσαν και ένα άλλο αυτοκίνητο, που έχουμε στη δουλειά, κάηκε, σώσαμε και τους συναδέλφους» ανέφερε μιλώντας στο Star ο τραυματίας πυροσβέστης, Θωμάς Μανούσος. «Έτρεξα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά. Καταφέραμε να είμαστε πάλι εδώ, με τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας. Είναι τέτοια η δουλειά, που δεν ξέρεις την επόμενη μέρα, αν θα είσαι πάλι στο σπίτι σου. Προσπαθούμε να ξαναγυρίσουμε για τα παιδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανούσος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Κάηκε στο χέρι και το μάγουλο, ενώ η θερμότητα από τις πύρινες γλώσσες πέρασε μέχρι και τον ειδικό εξοπλισμό. Πονούσε, καιγόταν και έβλεπε μπροστά του φλόγες ύψους 25 μέτρων, όπως λέει. Μια εικόνα όμως είχε στο μυαλό του, τα δύο του παιδιά και πήρε δύναμη απ' αυτά. Πάλεψε μαζί με τους συναδέλφους του και όλοι μαζί νίκησαν. Η σύζυγός του έχει όμως ένα παράπονο, καθώς όπως λέει «όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουν, αυτό είναι το θέμα. Εμένα με νοιάζει, ότι είναι εδώ στα παιδάκια του, η κόρη μας τον φώναζε».