Για δεύτερη σερί μέρα καίει η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Δείτε εικόνες

Για δεύτερη σερί μέρα καίει η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Δείτε εικόνες

Επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών

Για δεύτερη σερί μέρα καίει η φωτιά στην Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η εικόνα της πυρκαγιάς την τελευταία ώρα παρουσιάζει βελτίωση. Το μεγάλο μέτωπο που υπήρχε τις πρώτες πρωινές ώρες περιορίζεται, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις.

Το πρωί οι κάτοικοι των Κριεζών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς το Αλιβέρι.

Στις Πετριές υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες λόγω των ισχυρών ανέμων φουντώνουν.

Στις 5:30 το πρωί, κάτοικοι των Πετριών έλαβαν επίσης μήνυμα από το 112 με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.