Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών λόγω των βρώμικων νερών του Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών λόγω των βρώμικων νερών του Σηκουάνα

Η έντονη βροχόπτωση στο Παρίσι έφερε τη μόλυνση των υδάτων

Την αναβολή του τριάθλου ανδρών αποφάσισαν οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσιαφού η κακή ποιότητα των νερών του Σηκουάνα δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, το κολυμβητικό σκέλος θα διεξαγόταν την Τρίτη το πρωί (30/7), ωστόσο αναβλήθηκε για αύριο, Τετάρτη. Τα νεότερα τεστ έδειξαν πως η ποιότητα του νερού δεν είναι η κατάλληλη.

Οι προπονήσεις στον Σηκουάνα για το τρίαθλο είχαν αναβληθεί για τον ίδιο λόγο τις προηγούμενες μέρες. Η βροχόπτωση στο Παρίσι έφερε τη μόλυνση των υδάτων και μεγάλο «πονοκέφαλο» στους διοργανωτές, οι οποίοι έχουν ξοδέψει 1,4 δισ. ευρώ σε έργα ανάπλασης.

Η διεξαγωγή αγωνισμάτων στον Σηκουάνα είναι από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» και μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, και η υπουργός Αθλητισμού κολύμπησαν στο ποτάμι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων για να δείξουν ότι τα νερά του ποταμού που διατρέχει τη γαλλική πρωτεύουσα είναι ασφαλή.

Ωστόσο, λένε οι διοργανωτές, η έντονη βροχόπτωση στο Παρίσι την Παρασκευή και το Σάββατο χειροτέρεψε την ποιότητα των νερών και τελικά ελήφθη η απόφαση να αναβληθεί ο αγώνας.