Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Διαχωρίστηκε σε δύο μέτωπα και πέρασε την εθνική οδό

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Διαχωρίστηκε σε δύο μέτωπα και πέρασε την εθνική οδό

«Μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων στον κάμπο του Δύστου και στο μέτωπο από τις Πετριές προς τα Κριέζα - Νέο μήνυμα του 112

Επικίνδυνες προεκτάσεις παίρνει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου. Kάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν «μάχη» για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά, πριν αυτή μπει μέσα στον κάμπο. Με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες, που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί, αφού δυστυχώς έχει ήδη μπει στον κάμπο του Δύστου, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα. Tα δύο χωριά έχουν εκκενωθεί μετά από μήνυμα του 112, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους στην περιοχή. Ένας από τους δρόμους που έκλεισε, είναι η επαρχιακή οδός Λεπούρων – Καρύστου, που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Εν τω μεταξύ, με νέο μήνυμα του 112 καλούνται οι κάτοικοι στην περιοχή Κριεζά να απομακρυνθούν προς Βέλος.


Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο είναι 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σπεύδουν σε βοήθεια δυνάμεις από τη Χαλκίδα και την Αθήνα, οι τελευταίες ακτοπλοϊκά από Αγία Μαρίνα για Στύρα, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος.