Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώνονται χωριά

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώνονται χωριά

Εντολή του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων των Κριεζών και των Πετριών - Κάηκε πυροσβεστικό όχημα του δήμου Αλιβερίου

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εύβοια, με τις φλόγες να απειλούν τρία χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τα Κριεζά, τις Πετριές και τα Κόσκινα.

Την ίδια ώρα στάλθηκε ξανά δεύτερο μήνυμα από το 112 έλαβαν στους κάτοικοι της νότιας Ευβοίας και ειδικότερα των Κριεζών, αλλά και των Πετριών, το οποίο αναφέρει αν βρίσκεται στα Κριεζά απομακρυνθείτε προς τα Λέπουρα και Βέλος και αν βρίσκεται στα Κόσκινα απομακρυνθείτε προς τους Ζάρακες και τα Μεσοχώρια.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο evima.gr, πως «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πλήροφορίες του evima.gr, στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά τους να σβήσουν την φωτιά, το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.