ΣΥΡΙΖΑ: «Με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών τινάχτηκε για τα καλά στον αέρα το καπάκι του υπονόμου της δυσώδους διαπλοκής»

ΣΥΡΙΖΑ: «Με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών τινάχτηκε για τα καλά στον αέρα το καπάκι του υπονόμου της δυσώδους διαπλοκής»

«Οι πρωταγωνιστές του, από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον ανιψιό του, ως τους "φίλους" του στο χώρο των εκδόσεων, θα κάνουν για πολύ καιρό ακόμα τη στρουθοκάμηλο;»

«Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, το "Πρώτο Θέμα" και η ιστοσελίδα newmoney.gr, που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο του Τ. Καραμήτσου, έλαβαν 111 χιλιάδες ευρώ από την εταιρεία Krikel, την εταιρεία του Γιάννη Λαβράνου που συνεργαζόταν με την Intellexa και λάμβανε μεταξύ άλλων τις άδειες εξαγωγής για το Predator από το υπουργείο Εξωτερικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«H συναλλαγή δε, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του tvxs.gr και του Στ. Κούλογλου, αποδεικνύεται από τιμολόγια που συνέλεξε η Οικονομική Αστυνομία κατά τον έλεγχο που έκανε στην Krikel, πλην όμως καμιά σχετική διαφημιστική καταχώριση που να δικαιολογεί τη δαπάνη δεν υπάρχει στα δύο Μέσα», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: «Θυμίζουμε δε, πως μόλις προ ημερών το insidestory αποκάλυψε πως ο Τ. Καραμήτσος ήταν ανάμεσα στους στόχους του ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator, πλην όμως ο ίδιος επέλεξε να μην επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει, την αποκάλυψη».

«Για να το πούμε ξεκάθαρα: ο πιο φιλικός ίσως προς τη ΝΔ εκδότης, που παράλληλα πρωτοστατεί στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, παρακολουθούνταν από το "σύστημα Μαξίμου", και λάμβανε χρήματα για άγνωστο λόγο από τον έμπορο του Predator», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών τινάχτηκε για τα καλά στον αέρα το καπάκι του υπονόμου της δυσώδους διαπλοκής ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κρυφά και φανερά επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι πρωταγωνιστές του, από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον ανιψιό του, ως τους "φίλους" του στο χώρο των εκδόσεων, θα κάνουν για πολύ καιρό ακόμα τη στρουθοκάμηλο;».