Ανεβαίνει ο υδράργυρος το επόμενο 48ωρο – Πότε θα φθάσει τους 40 βαθμούς

Ανεβαίνει ο υδράργυρος το επόμενο 48ωρο – Πότε θα φθάσει τους 40 βαθμούς

Σε ποιες περιοχές θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα

Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φθάσει η θερμοκρασία σήμερα και αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου, ενώ από την Τετάρτη 31 Ιουλίου ο καιρός θα αλλάξει και πάλι, καθώς ένα ισχυρό μελτέμι θα επηρεάσει τη χώρα έως και την Πέμπτη.

Ειδικότερα, σήμερα η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσειςστο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Αύριο Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 36 με 38, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 ενώ στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 ενώ στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη πιθανόν 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση την Πέμπτη στα 6 με 7 . Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων από Παρασκευή και κυρίως το ερχόμενο ΣΚ με άνοδο της θερμοκρασίας.


Από το Σάββατο 3 Αυγούστου αναμένεται νέα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να αγγίζει και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.