Στον Ολυμπιακό ο Ουκρανός επιθετικός Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Στον Ολυμπιακό ο Ουκρανός επιθετικός Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Ο παίκτης αγωνίστηκε στο Euro 2024 με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Ουκρανός διεθνής επιθετικός, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Γιάρεμτσουκ αποτελεί προσωπική επιλογή του Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έβαλε κι εκείνος το χέρι του για να ολοκληρωθεί αυτή η σπουδαία μεταγραφή για τους Κυπελλούχους Ευρώπης.

Ο υψηλόσωμος Ουκρανός φορ, ο οποίος απέρριψε μεγαλύτερες προτάσεις για να έρθει στην ομάδα του Πειραιά, έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα και τις επόμενες μέρες θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το τετραετές συμβόλαιό του.

Η μεταγραφή κόστισε 5 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάρεμτσουκ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μπριζ στη Βαλένθια (29 συμμετοχές με τέσσερα γκολ) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Βέλγοι τον αγόρασαν με 17 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022 από την Μπενφίκα. Με την πρωταθλήτρια Βελγίου μέτρησε έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 32 παιχνίδια.

 

Ο Ουκρανός φορ έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ντιναμό Κιέβου και ακολούθησε η Γάνδη όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια με 61 γκολ και 18 ασίστ σε 152 παιχνίδια. Από εκεί παραχωρήθηκε στην Μπενφίκα αντί 17 εκατ. ευρώ μετρώντας εννέα γκολ και επτά ασίστ σε 47 παιχνίδια.

Ο διεθνής επιθετικός αγωνίστηκε στο Euro 2024 με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας και έφτασε τα τρία γκολ συνολικά σε τελική φάση (σκόραρε ένα στο φετινό) και έπιασε τον Αντρέι Σεφτσένκο στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ συνολικά με το εθνόσημο μετρά 16 γκολ σε 53 αναμετρήσεις.