Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων αδελφών ζήτησε η εισαγγελέας – «Μία ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων αδελφών ζήτησε η εισαγγελέας – «Μία ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος»

«Μπορεί αυτά που έγραφε ή θα έγραφε να ενοχλούσαν»

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων αδελφών για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου 2021, ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός ήταν ξεκάθαρη από την αρχή της πρότασής της.

«Θα ξεκινήσω από το τέλος … Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία η πρόταση είναι καταδικαστική» ανέφερε συμπληρώνοντας πως η δολοφονία Καραιβάζ, «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος». Η εισαγγελέας έδωσε τον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης και αναφέρθηκε στη δομή της και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

«Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ και από πολύ παλιά είχε πληροφορίες από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας μιλώντας για το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας.

«Μπορεί αυτά που έγραφε ή θα έγραφε να ενοχλούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά και λίγο αργότερα τόνισε: «Αποδείχθηκε η ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς αμφιβολία… Είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας» είπε και προσδιόρισε το ρόλο του καθενός καταδεικνύοντας ως εκτελεστή το νεότερο αδελφό .

«Είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης»

Οι κατηγορούμενοι από το εδώλιο και ενώ βρίσκονται σε κλοιό πάνοπλων αστυνομικών, άκουσαν την εισαγγελέα να αποδομεί τους ισχυρισμούς τους. Η χήρα του Γιώργου Καραιβάζ βρισκόταν στο ακροατήριο όταν η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για τις συνθήκες του εγκλήματος, επικαλούμενη τις μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων, το υλικό των καμερών αλλά και το σύνολο των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι αρχές.

Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στις πολύμηνες έρευνες της αστυνομίας μέχρι τη σύλληψη των κατηγορουμένων και αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι το αυτοκίνητο της εταιρείας του κατηγορούμενου , που αποτέλεσε «κλειδί» για την εξιχνίαση, βρέθηκε στην περιοχή την μοιραία ημέρα γιατί μοίραζαν φυλλάδια.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο ότι βρισκόταν εκείνη την ημέρα μαζί με τον κατηγορούμενο να μοιράσουν φυλλάδια, διαπνέοντας του με αυτό τον τρόπο άλλοθι.

«Είναι θλιβερό που έβαλαν ένα παιδί, τότε ανήλικο, να βοηθήσει τους συγγενείς του δεν κατάθεσε αλήθεια…» ανέφερε ενώ εξήγησε πως η καθυστέρηση της σύνδεσης του επίμαχου αυτοκινήτου με τους κατηγορούμενους ήταν γιατί η εταιρεία ήταν στο όνομα της συντρόφου του ενός εκ των κατηγορουμένων.

«Είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης» τόνισε η εισαγγελεας αναφερόμενη στους κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται ότι στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί αρνήθηκαν με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή τους στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ .

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα, είμαστε αθώοι, είναι άδικο αυτό, έχουμε καταστραφεί, δεν ξέρουμε πως θα μαζέψουμε τη δουλειά μας, πείτε μου τι πρέπει να κάνω να το κάνω τώρα, με δικά μου έξοδα, να τελειώνουμε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους στην απολογία του.

Πλέον, ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Μαρία Ζαχαροπούλου