Σάρωσε σε τηλεθέαση η ΕΡΤ στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Σάρωσε σε τηλεθέαση η ΕΡΤ στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Πολύ σημαντικό ότι μαζί με την ΕΡΤ1 μετέδωσε και η ΕΡΤ3 με διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο έγινε η τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι. Οι Γάλλοι πήγαν την γιορτή σε άλλη διάσταση, όπως πήγε και η τηλεθέαση της ΕΡΤ.

Το Παρίσι είχε υποσχεθεί ένα διαφορετικό σόου που όμοιο του δεν θα είχαμε ξαναδεί και αυτό έγινε. Μία άκρως εντυπωσιακή τελετή έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα, με παρέλαση των αθλητών μέσα σε πλοιάρια που κορυφώθηκε με την ολυμπιακή φλόγα στον εντυπωσιακό βωμό-αερόστατο και την μαγική Celine Dion να τραγουδά από τον Πύργο του Άιφελ.

Η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 βρέθηκε στα ύψη το βράδυ της Παρασκευής, καθώς τόσο στο σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό σημείωσε μέσο όρο 32,6%. Το υψηλότερο ποσοστό σε τέταρτο άγγιξε το 39,4% και αυτό ήταν την πρώτη ώρα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αθλητών.

Την Τελετή Έναρξης, ωστόσο, μετέδωσε και η ΕΡΤ3 με διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Τα δύο κανάλια της δημόισιας τηλεόρασης, σημείωσαν αθροιστικά τηλεθέαση που έφτασε το 43,4%. Μάλιστα, για ένα τουλάχιστον λεπτό, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%, ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό.

Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τους 3.000.000.

Να σημειωθεί ότι το μερίδιο της χθεσινής τηλεθέασης ήταν υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021, (27,5%) και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 (31,4%).

*Τα στοιχεία για την τηλεθέαση είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά της τηλεθεάσης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.