Φτιάξτε τη σπεσιαλιτέ της γερμανικής κουζίνας: Sauerkraut (Ξινολάχανο)

Καθαρίζουμε το λάχανο και το ψιλοκόβουμε

Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

1 πράσινο μήλο
1 μέτριο κρεμμύδι
150 γραμμάρια μπέικον
1 άσπρο λάχανο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λάχανο και το ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε τα 150 γραμμάρια μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Κόβουμε το πράσινο μήλο από το χοντρό μέρος του τρίφτη.

Το ίδιο και το κρεμμύδι.

Βάζουμε το λάχανο μαζί με το μπέικον, το κρεμμύδι και το πράσινο μήλο σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περισσότερο από 60 λεπτά.

Θα διαπιστώσουμε ότι το λάχανο έχει βράσει, όταν δούμε ότι έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά.

Όταν σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λάδι και ξίδι.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr