Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν σφαίρα ή θραύσμα, λέει ο διευθυντής του FBI για την απόπειρα δολοφονίας

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν σφαίρα ή θραύσμα, λέει ο διευθυντής του FBI για την απόπειρα δολοφονίας

Καταθέτει στο Κογκρέσο για τα κενά ασφαλείας στην προεκλογική ομιλία του πρώην προέδρου

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι ότι δεν είναι βέβαιος για το αν όντως ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί από σφαίρα κατά την απόπειρα δολοφονίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο Κρίστοφερ Ρέι ενημέρωνε επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ την Τετάρτη, όταν έκανε τη σχετική δήλωση.

«Mε όλο τον σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε.

«Δεν ξέρω αν αυτή η σφαίρα, εκτός του ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί και κάπου αλλού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ έψαξε στο διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι, δήλωσε ακόμα ο κ. Ρέι.

«Ένα από τα πράγματα που μπορώ να μοιραστώ εδώ σήμερα και δεν έχει κοινοποιηθεί είναι ότι μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες, στις 6 Ιουλίου, διαπιστώσαμε μέσα από μια ανασκόπηση, μια ανάλυση ενός φορητού υπολογιστή στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας [Τραμπ], ότι ο δράστης είχε κάνει μια αναζήτηση στο Google, για το "πόσο μακριά ήταν ο Όσβαλντ από τον Κένεντι"».

Ο Τραμπ, 78 ετών, μιλούσε σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας το Σάββατο 13 Ιουλίου, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία χτυπήθηκε στο δεξί του αυτί πριν σπεύσουν να τον καλύψουν και να τον απομακρύνουν πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.