Φωτιά σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτιρίου στην Αγίου Μελετίου – Απεγκλωβίστηκαν οι ένοικοι με κλιμακοφόρο όχημα

Φωτιά σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτιρίου στην Αγίου Μελετίου – Απεγκλωβίστηκαν οι ένοικοι με κλιμακοφόρο όχημα

Οι κάτοικοι λόγω των πυκνών καπνών είχαν βγει στα μπαλκόνια τους

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτιρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, λόγω του έντονου καπνού οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό των ενοίκων.

 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική λόγω των καπνών. Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο καθώς η κατάσβεση της δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Δεν υπάρχει βέβαια κάποια εστία φλόγας, τουλάχιστον διακριτή με το μάτι ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολύ πυκνοί και ιδιαίτερα οι οποίοι βγαίνουν από το υπόγειο.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος «είμαστε στην οδό Αγίου Μελετίου, πολύ κοντά στη συμβολή με την Πατησίων και όπως βλέπετε στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καεί τα πάντα σε ό, τι αφορά τουλάχιστον τον υπόγειο χώρο, είναι η στοά του θεάτρου Μπρόντγουεϊ. Υπάρχουν εδώ καταστήματα εστίασης και διάφορες άλλες επιχειρήσεις. Υπάρχει όμως και ένα πολυώροφο κτίριο στο οποίο μένουν οικογένειες, μένουν άνθρωποι και χρειάστηκε μάλιστα κάποιοι από αυτούς να απομακρυνθούν με το ειδικό κλιμακόφορο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο παραμένει ακόμα στο σημείο».

Έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο ενώ οι κάτοικοι λόγω των πυκνών καπνών είχαν βγει στα μπαλκόνια τους και δεν μπορούσαν να βγουν από την είσοδο.

Οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν υπό αντίξοες πραγματικά συνθήκες, φορώντας ειδικές ασφυξιογόνες μάσκες και στολές πυροπροστασίας, κατεβαίνουν κάτω στο υπόγειο για μερικά λεπτά της ώρας, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν και οι ίδιοι παραπάνω. Επιχειρούν, ρίχνουν νερό ενώ έχουν και μπιτόνια με επιβραδυντικό αφρό.