Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με το «δεξί» η Ισπανία κόντρα στο Ουζμπεκιστάν – Μοιράστηκαν βαθμούς Αργεντινή και Μαρόκο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με το «δεξί» η Ισπανία κόντρα στο Ουζμπεκιστάν – Μοιράστηκαν βαθμούς Αργεντινή και Μαρόκο

Το τουρνουά ποδοσφαίρου άνοιξε την αυλαία των αγώνων στο Παρίσι, όπου η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή

Η Ισπανία ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 επικρατώντας 2-1 του Ουζμπεκιστάν, ενώ η Αργεντινή του «ερυθρόλευκου» Σαντιάγκου Έσε «έκλεψε» στο 16ο λεπτό των καθυστερήσεων την ισοπλαί (2-2) από το Μαρόκο.

Ισπανία-Ουζμπεκιστάν 2-1

Η Ισπανία νίκησε το Ουζμπεκιστάν (3ος όμιλος) στον αγώνα με τον οποίο ξεκίνησε το Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι. Ο Μαρκ Πουμπίλ άνοιξε (23’) τις αποστάσεις στο σκορ στο Παρίσι, βάζοντας μπροστά τους Ισπανούς, με το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου. Όμως ο Ελμούρ Σομουρόντοφ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο ο διαιτητής Μπέιντα από τη Μαρυτανία υπέδειξε μετά εξέταση VAR.

Οι Ισπανοί έφτασαν στη νίκη (2-1) μετά από ασίστ του Μιράντα με το γκολ (62΄) του Σέρχιο Γκόμεθ, ο οποίος πάντως τρία λεπτά νωρίτερα δεν κατάφερε να νικήσει τον Νεμάτοφ σε εκτέλεση πεναλτι. Να σημειωθεί ότι μετά τα 90' υπήρξαν οκτώ λεπτά καθυστερήσεων, στο πέμπτο από αυτα μάλιστα ελέχθηκε από το VAR περίπτωση πέναλτι για το Ουζμπεκιστάν.

Αργεντινή Μαρόκο 2-2

Ο Κριστιάν Μεδίνα στο 106' σκόραρε και επέτρεψε στην Αργεντινή να αποφύγει την ήττα στην πρεμιέρα της απέναντι στο Μαρόκο (2-2), για τον 2ο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου. Μέχρι το 16ο λεπτό των καθυστερήσεων το Μαρόκο είχε προκαλέσει αίσθηση απέναντι στην δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκη (2004, 2008) Αργεντινή στο Σεντ Ετιέν, δημιουργώντας απόσταση δύο γκολ. Με την ομάδα του Μασεράνο αγωνίστηκε και ο μέσος του Ολυμπιακού Σαντιάγκο Έσε (έγινε αλλαγή στο 71’ με τον Φερνάντες), ο οποίος μάλιστα έκανε την ασίστ στον Σιμεόνε, με το οποίο η Αργεντινή μείωσε σε 2-1.

Ο Σουφιάνε Ραχίμι, μετά από ασίστ του Μπιλάλ Ελ-Καννούς, έβαλε μπροστά τους Αφρικάνους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ ήταν εκείνος που νωρίς στην επανάληψη (50’) έκανε διπλασία το προβάδισμα (2-0) από το σημείο του πέναλτι. Την παράβαση εξέτασε ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ στο VAR για επιθετικό φάουλ. Η Αργεντινή μειώνοντας το σκορ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που τελικά κατάφερε στο 106' με τον Μεδίνα.