Εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού Μπεν πριν από 33 χρόνια στην Κω

Εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού Μπεν πριν από 33 χρόνια στην Κω

Αναμένονται τα αποτελέσματα DNA του Δανού που υποστηρίζει ότι είναι το παιδί που αναζητείται - Η μητέρα του Μπεν, δήλωσε πως δεν επιτρέπει στον εαυτό της να ελπίζει

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην Κω πριν από 33 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία της Βρετανίας αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου DNA του άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο μικρός Μπεν. Πρόκειται για έναν Δανό, ο οποίος υποστηρίζει, ότι οι παππούδες του τού είπαν ότι τον πήραν από την Κω. Μάλιστα, λέει ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο. Η μητέρα του Μπεν, Κέρι, δήλωσε πως δεν επιτρέπει στον εαυτό της να ελπίζει, καθώς στο παρελθόν έχει απογοητευτεί πάρα πολλές φορές.

Ο Μπεν εξαφανίστηκε πριν από 33 χρόνια, σε ηλικία 21 μηνών, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τους παππούδες του στο σπίτι που έμενε με την οικογένειά του στην Κω. Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανακοίνωσε, ότι το DNA του Δανού θα συγκριθεί με δείγμα που έχει κρατηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε η οικογένεια του μικρού Μπεν να πάρουν μια οριστική απάντηση. «Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ δεν έχει δικαιοδοσία στην Ελλάδα, όμως επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και την οικογένεια του Μπεν με όποιον τρόπο μπορούμε και ένας ανώτερος ανακριτικός αξιωματικός παραμένει σε επαφή με τους Έλληνες ομολόγους του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μπεν, που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στις 24 Ιουλίου 1991 και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε σε αυτή την προσπάθεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ.

Από το 2017 η βρετανική αστυνομία έχει καταλήξει στην εκτίμηση, ότι ο Μπεν είναι θαμμένος κάπου στην Κω. Μάλιστα, ιδιωτικοί ερευνητές εκτιμούν, πως σκοτώθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.