Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο Μιχάλης Γιαννακός καταγγέλλει ότιο η χαλάρωση των μέτρων στα νοσηλευτικά ιδρύματα έχει αυξήσει την ενδονοσοκομειακή διασπορά

Σε μια αδιανόητη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, αναφέροντας σε δηλώσεις του, ότι γνωστή ηθοποιός που νοσούσε με covid-19, έκανε βόλτες μέσα σε νοσοκομείο μαζί με τον διοικητή του ιδρύματος και διέσπειρε τον κορονοϊό.

Ο κ. Γιαννακός αρχικά αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ιδίως στα νοσηλευτικά ιδρύματα στα νησιά εν μέσω της τουριστικής σεζόν, την στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμού. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σχολίασε πως πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Κιλκίςμ το οποίο όπως είπε, είναι το χειρότερο κτηριακά της χώρας. «Τι κάνει η διοίκηση; Απορώ, γιατί μένει ο διοικητής και καλώ τον υπουργό να τον παύσει, διότι δεν τα έχει καταφέρει. Υπάρχει ενδονοσοκομειακή διασπορά και τα κτίρια είναι εντελώς χάλια. Υπάρχει μία αύξηση στα περιστατικά κορωνοϊού».

Αναφερόμενος δε στη ραγδαία αύξηση του κορονοϊού, είπε: «Σήμερα έχουμε 570 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοιό, αναμεσά τους και 9 παιδιά. Υπάρχει 20% αύξηση στους νοσηλευόμενους ασθενείς σε σχέση με πριν από 20 ημέρες. Ευτυχώς, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται μόνο 9 ασθενείς. Το μεγάλο πρόβλημα είναι, πως επειδή χαλάρωσαν τα μέτρα εντός του νοσοκομείου, υπάρχει ενδονοσοκομειακή διασπορά. Για παράδειγμα, σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, έκανε βόλτα σε όλη την κλινική μία γνωστή ηθοποιός, σε όλες τις κλινικές και ήταν θετική στον κορονοϊό και μετά αφού έγινε διασπορά, διαφήμιζε τα μέτρα που πήρε. Πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα στα νοσοκομεία».