Στη δημοσιότητα βίντεο με τον νεκρό Κρουκς αφότου πυροβόλησε τον Τραμπ – Είχε αναγνωριστεί ως «ύποπτο άτομο»

Στη δημοσιότητα βίντεο με τον νεκρό Κρουκς αφότου πυροβόλησε τον Τραμπ – Είχε αναγνωριστεί ως «ύποπτο άτομο»

Φαίνεται ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε προειδοποιηθεί για τον 20χρονο

Συγκλονιστικά νέα πλάνα δείχνουν τοπικούς αστυνομικούς και έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας να στέκονται πάνω από το νεκρό σώμα του επίδοξου δολοφόνου του Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο 20χρονος ελεύθερος σκοπευτής αναγνωρίστηκε ως «ύποπτο άτομο» προτού ανοίξει πυρ.

Το βίντεο κάμερας σώματος, που κυκλοφόρησε από τον γερουσιαστή της Αϊόβα, Τσακ Γκράσλεϊ, δείχνει το άψυχο σώμα του Κρουκς σε μια λίμνη αίματος στην οροφή του κτιρίου από την οποία τραυμάτισε τον Τραμπ και σκότωσε έναν πυροσβέστη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

 

Ένας άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είναι πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας, λέει σε έναν αξιωματικό της μονάδας έκτακτης ανάγκης της κομητείας Beaver ότι το σώμα του Κρουκς φαινόταν να είναι το ύποπτο άτομο που τους αναφέρθηκε προηγουμένως.

«Λοιπόν αυτός είναι ο τύπος», ακούγεται να λέει ο πράκτορας.

«Αυτός είναι», απαντά ο αξιωματικός της μονάδας υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της κομητείας Beaver.

Ο αξιωματικός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης λέει επίσης ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας τράβηξε φωτογραφίες του Κρουκς, με μία εξ αυτών να φαίνεται σε ένα ποδήλατο.

«Αυτός είναι ο ελεύθερος σκοπευτής που φαινόταν στην αρχική φωτογραφία και φάνηκε να έρχεται με το ποδήλατο και να κατεβάζει την τσάντα του», λέει ο αξιωματικός στον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, οι δύο αξιωματούχοι επιβολής του νόμου κοιτάζουν φωτογραφίες του ύποπτου σε ένα iPhone.

Τα πυρά του Κρουκς πέτυχαν στο αυτί τον Τραμπ και χτύπησαν τρεις ακόμη συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, σκοτώνοντας έναν 50χρονο εθελοντή πυροσβέστη, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε γρήγορα και σκοτώθηκε από πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Πηγές επιβολής του νόμου ανέφεραν νωρίτερα στην nypost ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε προειδοποιηθεί για τον Κρουκς και μάλιστα τον χαρακτήρισαν ως «απειλή» 10 λεπτά πριν από τη συγκέντρωση, αλλά παρ’ όλα αυτά επέτρεψαν στον Τραμπ να ανέβει στη σκηνή.

Οι ομοσπονδιακοί προειδοποιήθηκαν επίσης ότι υπήρχαν υποψίες για περισσότερο από μία ώρα πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί, ανέφεραν πηγές. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε ότι είχε όπλο όταν εκδόθηκε η προειδοποίηση.

Ο Grassley, ένας Ρεπουμπλικανός, κάλεσε τη Μυστική Υπηρεσία να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική για αποτυχία στις διαδικασίες ασφαλείας στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

«Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ιδιαίτερα οι Μυστικές Υπηρεσίες, απέτυχαν να είναι διαφανείς με τον αμερικανικό λαό», είπε ο Grassley.

Ο Grassley κυκλοφόρησε το βίντεο την ίδια μέρα που η Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Kimberly Cheatle, παραιτήθηκε μετά από πιέσεις από νομοθέτες.

Ο γερουσιαστής της Αϊόβα δημοσίευσε επίσης μια επιστολή που έστειλε στη Μυστική Υπηρεσία και τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ζητώντας απαντήσεις σε εκκρεμή ερωτήματα σχετικά με την «καταστροφική τους αποτυχία» στις 13 Ιουλίου.