ΠΑΟΚ: Ξεκινά το ταξίδι στα «αστέρια» με αντίπαλο τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα

ΠΑΟΚ: Ξεκινά το ταξίδι στα «αστέρια» με αντίπαλο τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Σε ενδεχόμενη πρόκριση οι Θεσσαλονικείς εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στη League Phase του Conference League

Το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό ματς δίνει απόψε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα (20:30, Novasports Prime), στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης για τον β’ προκριματικό γύρο του φετινού Champions League.

Πέραν της εξασφάλισης του πολυπόθητου «εισιτηρίου», ο ΠΑΟΚ θα έχει και ένα ακόμα πολύ μεγάλο κέρδος, σε ενδεχόμενη πρόκριση. Ποιο θα είναι αυτό; Η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής του συνέχειας, μέσω της δεδομένης, πλέον, συμμετοχής του στη League Phase του Conference League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέκου, μιλώντας για τα ευρωπαϊκά ματς τόνισε ανάμεσα στα άλλα πώς «ναι, μπορώ να πω ότι η είσοδος στους ομίλους του Champions League είναι ο μεγάλος στόχος όλων στην ομάδα. Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα το αντίθετο, είναι ένα όνειρο και για μένα, αλλά αρχικά πρέπει να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή παρουσία μας στους ευρωπαϊκούς ομίλους, αποκλείοντας τη Μπόρατς και μετά να κοιτάξουμε το επόμενο βήμα. Υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν τίτλους και έχουν φτιάξει την κουλτούρα τους και άλλες όμως δεν τα κατάφεραν, έμειναν εκεί, δείτε τι έγινε με τη Νάπολι πέρσι, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την προπέρσινη επιτυχία της. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και να μην σκεφτόμαστε τα πράγματα που θα έρθουν στην συνέχεια».

Το θετικό για τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν πώς το ιατρικό δελτίο παρέμεινε κενό. Έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή για το παιχνίδι με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα είναι οι: Κοτάρσκι, Τσιφτσής, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Θυμιάνης, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον και Σαμάτα.

Θυμίζουμε πώς σε σχέση με τη ρεβάνς η Μπόρατς Μπάνια Λούκα θα υποδεχθεί τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο στάδιο «Banja Luka City Stadium» στις 31 Ιουλίου και ώρα 22:00.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ντεσπόντοφ, Kωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας.

Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Κβρζιτς, Μάιερς, Καρολίνα, Ερέρα, Γκράχοβατς, Βράνιες, Χρέλια, Σάβιτς, Βούκοβιτς, Λούκιτς.

Διαιτητής: Ντάβιντ Σμάιτς (Σλοβενία)..