Σειρά animation με Νιγηριανή υπερηρωίδα θα κάνει ντεμπούτο το 2025

Σειρά animation με Νιγηριανή υπερηρωίδα θα κάνει ντεμπούτο το 2025

Δείτε το τρέιλερ

Σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Iyanu» που βασίζεται στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα με υπερήρωες του Νιγηριανού συγγραφέα Ρόι Οκούπε θα κάνει ντεμπούτο το 2025 στο Showmax σε 44 αφρικανικές χώρες.

Το κοινό των ΗΠΑ θα μπορεί να παρακολουθήσει τη σειρά της Lion Forge Entertainment από το Cartoon Network και το Max, σύμφωνα με το Variety.

Τοποθετημένη στο μαγικό βασίλειο της Γιορουμπαλάνδης, η σειρά «Iyanu» ακολουθεί μία ορφανή έφηβη που πρέπει να αποκαλύψει το μυστήριο πίσω από τις νέες δυνάμεις της για να σώσει τον λαό της από μια αρχαία κατάρα. Η σειρά είναι προσαρμοσμένη από τη σειρά κόμικ του Οκούπε «Iyanu: Child of Wonder» που εκδόθηκε από την Dark Horse Comics.

«Ένας από τους λόγους που δημιούργησα το YouNeek Studios ήταν επειδή κυριολεκτικά μεγάλωσα παρακολουθώντας ιστορίες υπερήρωων στο DStv στο Λάγος της Νιγηρίας» είπε ο Νιγηριανός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος και εξέφρασε τη χαρά του που η Showmax θα συστήσει στα παιδιά της Νιγηρίας την «Iyanu» μια υπερηρωίδα που τους μοιάζει».

Την παραγωγή της σειράς ανέλαβε η Lion Forge Entertainment, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας Ντέιβιντ Στιούαρντ II, δήλωσε: «Η σειρά είναι γνωστή στο νεανικό κοινό σε όλο τον κόσμο, αλλά η καρδιά και οι ρίζες της βρίσκονται στην Αφρική, όπου σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Ρόι».

Η Iyanu περνά τις μέρες της μελετώντας την ιστορία των Γιορούμπα και τις αρχαίες τέχνες, αλλά λαχταρά μια κανονική ζωή. Μια μέρα, ανταποκρινόμενη στον κίνδυνο, ενεργοποιεί εν αγνοία της τις υπερδυνάμεις της, που επανεμφανίζονται για πρώτη φορά από την Εποχή των Θαυμάτων. Με τις υπερδυνάμεις που ανακαλύπτει ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλους έφηβους, καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν την αλήθεια για το κακό που κρύβεται στην πατρίδα της.