Ματίνα Παγώνη για τον ξαφνικό θάνατο της Ντέμης Γεωργίου: «Αν είχε κάνει αυτό, θα είχε σωθεί»

Ματίνα Παγώνη για τον ξαφνικό θάνατο της Ντέμης Γεωργίου: «Αν είχε κάνει αυτό, θα είχε σωθεί»

«Ένα μικρόβιο μπορούμε να το πάρουμε από οτιδήποτε» εξήγησε

Η Ντέμη Γεωργίου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, από σηπτικό σοκ, και ο θάνατός της αιφνιδίασε τους πάντες. Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα», εξήγησε τι ήταν αυτό που οδήγησε την Ντέμη Γεωργίου στον θάνατο και τι θα έπρεπε να είχε κάνει για να σώσει τη ζωή της.

«Το σηπτικό σοκ το αντιμετωπίζουμε όταν πάει ο ασθενής έγκαιρα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς η κοπέλα αυτή ήταν με αδυναμία και δεν το ήξερε, πήρε άδεια γι’ αυτό κι έμεινε σπίτι. Την βρήκαν σε κώμα, την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πάρου και μετά τη διασωλήνωσαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ένα μικρόβιο μπορούμε να το πάρουμε από οτιδήποτε. Αυτό το βακτήριο όταν μπαίνει στον οργανισμό, καταστρέφει τα κύτταρά μας και βγαίνουν τοξίνες, αυτές πάνε στα όργανα και φτάνουμε στο πολυοργανικό σύνδρομο, δηλαδή σιγά σιγά καταστρέφει όλα τα όργανα», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη και στη συνέχεια ανέφερε για την Ντέμη Γεωργίου:

«Η κοπέλα καθόταν σπίτι γιατί δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να πάει σε έναν γιατρό. Γιατί αν έκανε τις πρώτες εξετάσεις θα φαινόντουσαν κάποια πράγματα. Αυτό δεν έγινε σε μία μέρα, ήταν περισσότερες μέρες.

Δεν πεθαίνεις από ένα οποιοδήποτε μικρόβιο. Εξαρτάται τι μικρόβιο είναι, πόσες μέρες έχουν περάσει, τι συμπτώματα έχεις, πώς τα αντιμετώπισες και όλα αυτά. Αν είχε πάει στο Κέντρο Υγείας και είχε κάνει εξετάσεις και είχε πάρει αντιβίωση θα είχε σωθεί».