ΗΠΑ: Το υψηλότερο ποσό που εξασφαλίστηκε μέσα σε μια μέρα ανακοίνωσε οργάνωση υποστήριξης των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Το υψηλότερο ποσό που εξασφαλίστηκε μέσα σε μια μέρα ανακοίνωσε οργάνωση υποστήριξης των Δημοκρατικών

Μετά την υποψηφιότητά της Κάμαλα Χάρις

Η οργάνωση συγκέντρωσης κεφαλαίων υπέρ του Δημοκρατικού κόμματος ActBlue ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) πως κατέγραψε το υψηλότερο ποσό που εξασφαλίστηκε μέσα σε μια μέρα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ την 5η Νοεμβρίου, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα και υποστηρίζει την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις για να είναι η υποψήφια της παράταξης.

«Ως τις 21:00 (τοπική ώρα· ως τις 04:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), η βάση του κόμματος είχε συγκεντρώσει 46,7 εκατομμύρια δολάρια (42,8 εκατ. ευρώ) μέσω της ActBlue μετά την έναρξη της εκστρατείας της αντιπροέδρου Χάρις.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέσα σε μια μέρα στον (προεκλογικό) κύκλο του 2024», διαβεβαίωσε μέσω X η οργάνωση αυτή, η οποία συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω διαδικτύου για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας στηρίζει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Χάρις

Ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο οποίος θεωρείτο πιθανός αντίπαλος της Χάρις, εξέφρασε χθες Κυριακή την υποστήριξή του στην αμερικανίδα αντιπρόεδρο, που επιδιώκει να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Τζο Μπάιντεν.

«Καθώς διακυβεύονται η δημοκρατία μας και το μέλλον μας, ουδείς είναι σε καλύτερη θέση από την αντιπρόεδρο της Αμερικής Κάμαλα Χάρις για να εναντιωθεί στο σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ και να οδηγήσει τη χώρα μας σε πιο υγιή κατεύθυνση», έκρινε ο κ. Νιούσομ μέσω X.