Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για 10 κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για 10 κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εξαρτημένων και των φθορών που προκλήθηκαν ξεπερνά τις 18.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν δέκα κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε Ελλήνων εκ των οποίων συνελήφθησαν τρεις κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και των φθορών που προκλήθηκαν ξεπερνά τις 18.000 ευρώ με την εξιχνίαση να γίνεται μετά από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, οι δέκα κλοπές οχημάτων είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων. Από την προανάκριση και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 08/07/2023 έως και 15/07/2024 και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους οι παραπάνω ενώθηκαν ως ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Διαπιστώθηκε ότι προέβησαν από κοινού και κατ' επανάληψη, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, στη διάπραξη των κλοπών οχημάτων εκ των οποίων δύο οχήματα, πέντε μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο και δύο απόπειρες κλοπών μοτοσικλετών.

Μεικτά κλιμάκια συνεργαζόμενων υπηρεσιών με αστυνομικούς πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες τους, σε περιβάλλοντες χώρους, σε αγροτικές περιοχές και άλλους χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: «Επτά μοτοσικλέτες, ένας σκελετός μοτοσικλέτας, άδεια κυκλοφορίας και δελτίο τεχνικού ελέγχου μοτοσικλέτας, διάφορα εξαρτήματα μοτοσικλετών, ένα κλείστρο πυροβόλου όπλου, εβδομήντα πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένας κάλυκας, ένα ελατήριο, μια σκανδάλη, ένας αυτοσχέδιος εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (tazer)».

Δύο από τα κλαπέντα οχήματα (Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε.) βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και των φθορών που προκλήθηκαν από τις περιπτώσεις κλοπών ανέρχεται στις δεκαοκτώ χιλιάδες διακόσια 18.200 ευρώ τουλάχιστον, ενώ αφαιρέθηκαν και διάφορα εργαλεία που υπήρχαν στα οχήματα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν ακόμα δύο ημεδαποί για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, σχετικά με ενώτια και κτηνοτροφική δήλωση. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.