Φανή Χαλκιά: «Ξέρω ποιος έδωσε την εντολή για να μπει η βόμβα στο μαγαζί του άντρα μου»

Φανή Χαλκιά: «Ξέρω ποιος έδωσε την εντολή για να μπει η βόμβα στο μαγαζί του άντρα μου»

«Ανατίναξε το beach bar, τον άφησαν ελεύθερο και την επόμενη μέρα ήρθε και ήπιε ποτό»

Η Φανή Χαλκιά μίλησε στο Vidcast «Πρώτη Λέξη» του Αντώνη Σρόιτερ και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη που έδωσε εντολή για να ανατιναχτεί βόμβα στο beach bar που διατηρεί ο σύζυγός της στην παραλία Καλογριά της Μεσσηνίας.

Η Ολυμπιονίκης του στίβου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ξέρω ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για να μπει η βόμβα» και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται. Η Φανή Χαλκιά αποκάλυψε στη συνέχεια πως ο άνθρωπος που συνελήφθη από την αστυνομία ως δράστης της βομβιστικής επίθεσης, αν και εντοπίστηκαν εκρηκτικά στο σπίτι του, αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη μέρα, ο ίδιος σαν να μην συμβαίνει τίποτα επισκέφθηκε το beach bar ως πελάτης, όπου παρήγγειλε και απόλαυσε την μπύρα του.

«Ήρθε, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν τον κέρασα, πλήρωσε. Αυτό τώρα είναι φυσιολογικό; Δεν ξέρω, τι να σου πω. Συνέβη. Δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω. Έλειπα εκείνη την ώρα από το μαγαζί», ανέφερε.

Δείτε το σημείο στο 25.45:

 

Η Φάνη Χαλκιά βρέθηκε να διαχειρίζεται το beach bar που έχει δημιουργήσει ο σύζυγος της, καθώς εκείνος αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Υπέστη ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και βρέθηκε να νοσηλεύεται εδώ και επτά μήνες, εντός και εκτός εντατικής. Η Ολυμπιονίκης περιγράφει πώς άλλαξε η ζωή της από τη μια μέρα στην άλλη, όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της κατέρρευσε, μέσα στο γυμναστήριό του.

«Μου είπαν απλά "ελατε στο νοσοκομείο ο άνδρας σας ακόμη αναπνέει". Και κάπου εκεί κατέρρευσε ο κόσμος μου. Πίστεψα ότι θα εμένα μονή μου στον κόσμο, με δυο παιδιά». Τώρα, ο Λούης, εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του, και ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια της αποκατάστασης» σημείωσε.