Στην Κύπρο ο Στέφανος Κασσελάκης για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή

Στην Κύπρο ο Στέφανος Κασσελάκης για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει δεκτός στις 19 Ιουλίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη

Επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή πραγματοποιεί το διάστημα 18-20.7.2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, η βουλεύτρια και τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραβρεθεί στην εκδήλωση Μνήμης & Τιμής για τους Αγνοούμενους στο Πανόραμα Αγνοουμένων στον Κόρνο, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, καθώς και στο Συνοδικό Συλλείτουργο και Μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και δέηση υπέρ της απελευθερώσεως της Κύπρου, της επιστροφής των προσφύγων και της ανευρέσεως των αγνοουμένων, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεώργιου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, προσωρινό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Παράλληλα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταθέσει στεφάνι στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σωτήριου Σταυριανάκου» κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στις 19 Ιουλίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ. Γεώργιο, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου και τον Υπουργό ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλειο Πάλμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκο Σεργίδη, και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των θρησκευτικών ομάδων Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων, Μαρτκές Βαχτεσιάν, Γιαννάκη Μούσα και Αντωνέλλα Μαντοβάνη.