Μητσοτάκης από την Οξφόρδη: Η Κύπρος είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή

Μητσοτάκης από την Οξφόρδη: Η Κύπρος είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή

«Ελπίζω να συνεχιστούν οι συζητήσεις των δυο κοινοτήτων»

Αναφορά στο Κυπριακό έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε δύο ημέρες από σήμερα την 20η Ιουλίου θα έχουμε την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή.

Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι αυτό το ζήτημα τελικά θα επιλυθεί και ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων θα συνεχίσουν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πάντοτε στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που ορίζουν μια πιθανή λύση στο δύσκολο αυτό και ακανθώδες πρόβλημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Bρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας ότι ελπίζει πως θα εργαστεί για μια εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν και τόνισε ότι ελπίζει πράγματι ότι η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρχει συνέχεια, σταθερότητα και εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά.