Φωτιά στην Κορινθία: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο – Τέσσερις οι τραυματίες από τις δυνάμεις κατάσβεσης

Φωτιά στην Κορινθία: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο – Τέσσερις οι τραυματίες από τις δυνάμεις κατάσβεσης

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει σε δύσβατη περιοχή προς την Επίδαυρο

Σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Όπως υπενθύμισε το ΑΠΕ ΜΠΕ, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Εξακολουθεί να καίει σε δύσβατη περιοχή προς Επίδαυρο

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στο δάσος της Σολυγείας, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο μέτωπο και θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, ενώ αναλόγως με την εξέλιξη θα εξεταστεί, αν θα πετάξουν ξανά το πρωί τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το krnews.gr, λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ και με τα εναέρια μέσα να έχουν αποσυρθεί, το μέτωπο έκαιγε προς Επίδαυρο, σε δύσκολα και δύσβατα πευκόφυτα σημεία, έχοντας κάψει μεγάλη δασική έκταση, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, για σπίτια και περιουσίες, ούτε και για την παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στο Σοφικό.

Στο μεταξύ, η τροχαία Κορίνθου εξακολουθεί να κρατάει κλειστό το τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Επιδαύρου στο ύψος του Ρητού, ενώ επιτρέπεται μόνο η κίνηση μονίμων κατοίκων προς τα σπίτια τους και αυτή με περιορισμούς.