Πώς γλίτωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν τον πυροβόλησε ο 20χρονος Κρουκς – Δείτε βίντεο

Πώς γλίτωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν τον πυροβόλησε ο 20χρονος Κρουκς – Δείτε βίντεο

Για ένα εκατοστό έγινε το... θαύμα

Ένα νέο βίντεο δείχνει πώς γλίτωσε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς πυροβόλησε εναντίον του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε σε συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας του πως θα είχε πεθάνει, αν δεν είχε γυρίσει το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά, για να διαβάσει ένα διάγραμμα για τους παράνομους μετανάστες.

Εκείνη τη στιγμή, αυτό που θα ήταν μια θανατηφόρα βολή, τελικά του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί του.

 

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φορούσε έναν μεγάλο λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επίθεση.

 

«Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός», είπε ο Τραμπ. «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός».

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε από την επίθεση και δήλωσε ότι σφαίρα «διαπέρασε» το πάνω μέρος του αυτιού του.

Ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η Μυστική Υπηρεσία βρίσκεται έκτοτε υπό ολοένα και μεγαλύτερη πίεση, μολονότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, εμπιστοσύνη στη διευθύντριά της, την Κίμπερλι Τσιτλ.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή ότι διέταξε τη διεξαγωγή «ανεξάρτητης» έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αναμένεται να αντιμετωπίσει στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου.