Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ: Ο «ήσυχος», χωρίς ποινικό μητρώο και χωρίς ίχνος ψυχικής ασθένειας εκτελεστής

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ: Ο «ήσυχος», χωρίς ποινικό μητρώο και χωρίς ίχνος ψυχικής ασθένειας εκτελεστής

Μαρτυρίες περιγράφουν ένα άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, κλειστό χαρακτήρα, που στο σχολείο έπεφτε συχνά θύμα εκφοβισμού

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το κίνητρο του 20χρονου επίδοξου δολοφόνου του Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια, Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του FBI, ο 20χρονος έδρασε μόνος του, δεν είχε ποινικό μητρώο, δε φαίνεται να έχει κάποιο ιστορικό ψυχικής ασθένειας, ενώ και το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι δεν περιέχει απειλητική γλώσσα. Το περιστατικό δε ερευνάται ως υπόθεση «εγχώριας τρομοκρατίας». Το FBI «δεν έχει προς το παρόν προσδιορισμένο κίνητρο, αν και οι ερευνητές εργάζονται ακούραστα, για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν ποιο ήταν το κίνητρο», δήλωσε ο επικεφαλής ειδικός πράκτορας του Πίτσμπουργκ, Κέβιν Ρότζεκ.

Σήμερα 16 Ιουλίου ήρθε στο φως βίντεο με τον 20χρονο να ανεβαίνει ανενόχλητος με σκάλα στο κτίριο, από όπου πυροβόλησε τον Τραμπ και να περιμένει επί μισή ώρα την κατάλληλη στιγμή. Οι αρχές γνωρίζουν, πως ο 20χρονος που εργαζόταν ως βοηθός σε οίκο ευγηρίας κοντά στην στη γενέτειρά του στην Πενσιλβάνια, αποφοίτησε από το λύκειο το 2022, έχοντας τη φήμη ενός έξυπνου και ήσυχου ανθρώπου. «Ήταν καλό παιδί. Ήταν ήσυχος. Μου συμπεριφερόταν καλά όποτε μιλούσαμε στην τάξη. Ήταν καλός μαθητής. Ο καθηγητής της ιστορίας τον συμπαθούσε, ήταν ο πρώτος που απαντούσε στις ερωτήσεις. Έπαιρνε πάντα καλούς βαθμούς. Δεν ήξερα τίποτα για το ενδιαφέρον του για τα όπλα» δήλωσε η συμμαθήτρια του δράστη Σάμερ Μπάρκλεϊ.

Ωστόσο, άλλοι συμμαθητές αναφέρουν, ότι ήταν κλειστός χαρακτήρας και απόμακρος που είχε πέσει θύμα εκφοβισμού. «Καθόταν μόνος του στο μεσημεριανό γεύμα. Ήταν πάντα μόνος. Τον εκφοβίζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα. Ήταν απόμακρος, έτσι θα τον περιέγραφα» δήλωσε άλλος συμμαθητής του.

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς υπήρξε εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και φέτος θα ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές. Ο ίδιος ο Κρουκς είχε κάνει δωρεά 15 δολαρίων στο Δημοκρατικό Κόμμα όταν ήταν 17 ετών. Ακόμη, αυτό που έχει γίνει γνωστό, είναι πως για πάνω από έναν χρόνο ήταν εγγεγραμμένος σε μία λέσχη σκοποβολής και έκανε μαθήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, πως είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην ομάδα σκοποβολής του Λυκείου του, αλλά απορρίφθηκε στα πρώτα δοκιμαστικά και δεν θέλησε να προσπαθήσει ξανά.