Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Κάηκε όχημα εθελοντών

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Κάηκε όχημα εθελοντών

Το πύρηνο μέτωπο βρίσκεται πολύ κοντά στην Ιερά Μόνη Μακρυμάλλης - Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουλίου ανάμεσα στο Κοντοδεσπότι και το Μακρυμάλλη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής του νομού Ευβοίας, Κωνσταντίνου Ψαρού, στο evima.gr, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:00 και στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεσή της 60 πυροσβέστες με 13 οχήματα και από αέρος πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μάλιστα η φωτιά έφθασε κοντά στην Ιερά Μόνη Μακρυμάλλης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Γιώργο Κελαϊδίτη να δηλώνει, πως αν χρειαστεί, θα εκκενωθεί η Μονή. «Η φωτιά καίει στο ίδιο σημείο που έκαψε το 2018, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σκοπός είναι να περιορίσουμε τη φωτιά πριν πέσει η νύχτα. Επιχειρούν υδροφόρες της περιφέρειας και του Δήμου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυροσβεστών των επιγείων και εναέριων μέσων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κελαϊδιτης.

Νωρίτερα, όχημα των εθελοντών του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών εγκλωβίστηκε και τυλίχτηκε στις φλόγες. Ευτυχώς όλοι οι εθελοντές πυροσβέστες είναι καλά στην υγεία τους.