Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός»

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός»

Αποκάλυψε ότι μια κίνηση που έκανε γυρίζοντας το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά, για να διαβάσει ένα διάγραμμα, αποδείχθηκε σωτήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στη New York Post μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καθ’ οδόν προς το Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, .

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε, ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, φορούσε έναν μεγάλο λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί. Το επιτελείο του επέμενε να μην τραβηχτούν φωτογραφίες. «Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός», είπε ο Τραμπ και συνέχισε: «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός». Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ είπε, ότι θα είχε πεθάνει, αν δεν είχε γυρίσει το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά, για να διαβάσει ένα διάγραμμα για τους παράνομους μετανάστες. Εκείνη τη στιγμή, αυτό που θα ήταν μια θανατηφόρα βολή, τελικά του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί του.

Ο Τραμπ είπε, ότι καθώς οι πράκτορες της Μυστικών Υπηρεσιών τον κατέβαζαν από τη σκηνή, ήθελε να συνεχίσει να μιλάει στους υποστηρικτές του, αλλά του είπαν, ότι δεν ήταν ασφαλές και ότι έπρεπε να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για τις ηρωικές τους πράξεις και τους εξήρε που πυροβόλησαν τον δράστη.

Στο μεταξύ σοβαρά κενά ασφαλείας στην φύλαξη ανώτατων πολιτικών προσώπων κατέδειξε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη δρομολογήσει ενδελεχή έρευνα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται στον Τραμπ Τάουερ στη Νέα Υόρκη, τον χώρο του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας Μπάιντεν.