Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη εγκληματικής ομάδας που έκαναν ληστείες σε βάρος παραθεριστών στον Λαγανά Ζακύνθου

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη εγκληματικής ομάδας που έκαναν ληστείες σε βάρος παραθεριστών στον Λαγανά Ζακύνθου

Πρόκειται για δύο Έλληνες 19 και 20 ετών και δύο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής ηλικίας 17 και 19 ετών

Τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για ληστεία και απόπειρα ληστείας σε βάρος παραθεριστών στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου μετά από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.

Πρόκειται για δύο Ζακυνθινούς ηλικίας 19 και 20 ετών και δύο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής ηλικίας 17 και 19 ετών. Στόχος τους ήταν παραθεριστές, που κινούνταν σε δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής. Kατασχέθηκαν πλαστικό πιστόλι λυμένο στα εξαρτήματά του, δύο ξύλινα ρόπαλα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.215 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με τη συνδρομή αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι πριν τα μεσάνυχτα χθες 13 Ιουλίου, οι τέσσερις δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο, προσέγγισαν παραθεριστή αφαιρώντας του με τη χρήση σωματικής βίας τα υποδήματα που φορούσε και χρηματικό ποσό και τον χτύπησαν. Λίγη ώρα μετά με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα από δύο ακόμη παραθεριστές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.