5 τρόφιμα που μειώνουν το στρες

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι σας έχει κυριεύσει το άγχος, βάλτε στο πιάτο σας τις παρακάτω υπερτροφές

Έχετε άγχος; Αντιμετωπίστε το τρώγοντας!

Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποβάλλεται το άγχος και να σας χαλαρώσουν.

Ποιες είναι αυτές; 

1. Σπαράγγια

Η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος, και ένα λαχανικό που περιέχει αρκετό φυλλικό οφύ είναι τα σπαράγγια. Ένα μόνο φλιτζάνι παρέχει τα δύο τρίτα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, και είναι εύκολο να συμπεριληφθούν σχεδόν σε κάθε γεύμα.

2. Αβοκάντο

Χρειαζόμαστε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για υγιή νεύρα και εγκεφαλικά κύτταρα, και τo άγχος οφείλεται σε ανεπάρκεια της βιταμίνης Β. Τα αβοκάντο είναι πλούσιο σε "αντι-στρες" βιταμίνες Β. Bonus: Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και κάλιο, που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

3. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι μικρά, αλλά μόνο μια χούφτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνης C, που αντιμετωπίζουν αμέσως την υποτονικότητα και αποβάλουν το άγχος από τον εγκέφαλο τόσο γρήγορα σαν να έχεις πάρεις τριπλή δόση καφεΐνης.

4. Γάλα

Ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν από τον ύπνο είναι μια δοκιμασμένη συνταγή για την αϋπνία. Το γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες Β2 και Β12, καθώς επίσης πρωτεΐνες και ασβέστιο. Η Lactium πρωτεΐνη έχει κατευναστική επίδραση και μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενώ το κάλιο στο γάλα μπορεί να σας ανακουφίσει από μυϊκούς πόνους.

5. Πορτοκάλι

To πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. H βιταμίνη C έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει το άγχος και διατηρεί την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση. Επίσης μην ξεχνάτε ότι συμβάλλει στην πρόληψη των ασθενειών.