Άρπαξαν 20.500 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Ηράκλειο εξαπατώντας τους με δήθεν «τροχαίο» της κόρης τους

Άρπαξαν 20.500 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Ηράκλειο εξαπατώντας τους με δήθεν «τροχαίο» της κόρης τους

Συνελήφθη ένας 36χρονος Έλληνας και αναζητείται ένας Βούλγαρος υπήκοος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Μεθοδικά, επαγγελματικά και στοχευμένα δρούσε κύκλωμα απατεώνων, που ξεσκέπασε η Ασφάλεια Ηρακλείου και είχε ως θύμα του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ηράκλειο, από το όποιο άρπαξαν περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr, το κύκλωμα που αποτελείτο από έναν Έλληνα 36 χρόνων, έναν Βούλγαρο που τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα ως συνεργούς, τηλεφωνούσαν μαζικά σε ακαθόριστο χρόνο επικαλούμενοι την ιδιότητα του γιατρού και όταν αντιλαμβάνονταν πως στην τηλεφωνική κλήση απαντούσαν ηλικιωμένοι, έριχναν τα δίχτυα τους και ξεφούρνιζαν τα τρομακτικά σενάρια που έπλαθαν. Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλευόμενα τον τρόμο και την έντονη σύγχυση στα ανυποψίαστα θύματα, ισχυρίζονταν ότι για την αποκατάσταση του συγγενικού τους προσώπου απαιτείται η καταβολή χρημάτων για αγορά ακριβών υλικών ενόψει της υποτιθέμενης χειρουργικής επέμβασης.

Με τον τρόπο αυτό έπεισαν και απέσπασαν ή αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά τα οποία διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι στα σπίτια τους. «Εισπράκτορας» του κυκλώματος ήταν ο 36χρονος Έλληνας, που αναγνωρίστηκε από το ζευγάρι των ηλικιωμένων στη Θέρισσο, από το οποίο απέσπασαν το ποσό των 20.500 ευρώ. Αφού τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο και κάνοντας τον γιατρό, ο 36χρονος είπε στην 73χρονη, ότι η κόρη της έπεσε θύμα ατυχήματος και χρειάζονταν άμεσα 55.000 ευρώ για να χειρουργηθεί. Η γυναίκα είχε στην κατοχή της μόνο το ποσό των 20.500 ευρώ, το οποίο παρέδωσε σε κατάσταση σοκ στον «εισπράκτορα» του κυκλώματος.

Τελικά, η Ασφάλεια κινήθηκε ταχύτατα, ταυτοποίησε τον δράστη, τον έβαλε σε διακριτική παρακολούθηση και τον συνέλαβε στο σπίτι που διατηρούσε στο Ηράκλειο. Ο 36χρονος κατά τη σύλληψη του παραδέχθηκε, ότι ο ίδιος παρέλαβε τα χρήματα από την ηλικιωμένη και ισχυρίστηκε ότι έδρασε καθ’ υπόδειξη του Βούλγαρου, που αναζητείται. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία του αλλοδαπού, καθώς τον γνώρισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στο Facebook.